Home / Author Archives: maqo (page 20)

Author Archives: maqo

Shkodër, ujrat tendencë në ulje

Shkarkimet nga Vau i Dejës janë ulur sot duke bërë që tokat në zonën e Bërdicës të lirohen nga uji. Kjo zonë përmbytet vetëm për shkak të shkarkimeve të mëdha nga Vau i Dejës në lumin Drin.  Ndërprerja e reshjeve ...

Read More »

Kosove, rikthehet Gripi i Derrit

Qendra Kombëtare e Gripit në kuadër të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike (IKSHP) të Kosovës, ka konfirmuar sot rastin e parë pozitiv të Gripit A H1N1 të këtij sezoni në Kosovë. Bëhet fjalë për një 37-vjeçar nga Prishtina, i cili si ...

Read More »

Albana Vokshi thirret nga Gjykata e Prizrenit

Deputetja shqiptare, Albana Vokshi është thirrur të dëshmojë në gjykatën e Prizrenit, në Kosovë, lidhur me incidentin e nëntorit me policinë kufitare kosovare. Lajmin e ka bërë të ditur kryetari i gjykatës së Prizrenit, Alia Fazli, i cili ka deklaruar ...

Read More »

Skandali RULI me kromin

Konfirmohet edhe me tej skandali i konçensionit të kromit. Ish ministri i Energjitikës, Dritan Prifti, ka konfirmuar faktin se paraardhësi i tij Genc Ruli, ka ndryshuar në mënyrë të paligjshme kontratën e konçesionit për minierën e Bulqizës. Zoti Prifti zbulon ...

Read More »

Shkoder, zgjerohet harta e permbytjes

Paraditen e sotme është vërejtur një rritje e sipërfaqes së përmbytur në zonën e Nënshkodrës, me rreth 1 mijë hektarë. Rritja e nivelit të ujit dhe tokës së përmbytur ka ndodhur për shkak të shtimit të shkarkimeve në hidrocentralin e ...

Read More »

Shtepia e verdhe, akuzon!

Familja Katuçi në Gurrë të Matit vazhdon të ngrejë supet, teksa dëgjon të ripërsëriten akuzat ndaj shtëpisë së tyre, se është përdorur si qendër për grumbullimin e robërve serbë dhe heqjen e organeve të tyre. Në një rrëfim për TV ...

Read More »