Home / Author Archives: Korresp.24-ore.com (page 1092)

Author Archives: Korresp.24-ore.com

Kryeministrja, Laimdota Straujuma jep dorëheqjen

Kryeministrja e Letonisë Laimdota Straujuma njoftoi mëngjesin e sotëm dorëheqjen për shkak të një performance të dobët të qeverisë së saj. “Njoftova presidentin për dorëheqjen e qeverisë”, deklaroi Straujuma në përfundim të takimit me kreun e shtetit, Raimonds Vejonis, i cili u shpreh ...

Read More »

Lojë “ping-pongu” me termocentralin e ri

Kriza energjetike pas përfundimit të luftës dhe termocentralet e stërvjetruara detyruan institucionet vendore dhe ndërkombëtare të gjejnë një zgjidhje të mundshme. Pas analizave të shumta në vitin 2001, si përfundim ishte arritur zëvendësimi i termocentraleve të vjetra me kapacitete të reja ...

Read More »

Obama: Nuk jemi në luftë me Islamin

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, ka bërë një adresim të rrallë nga Zyra Ovale, pas të shtënave të javës së kaluar në Kaliforni, të cilat kanë lënë të vrarë 14 veta. Obama ka thënë se të shtënat “kanë qenë ...

Read More »

Sa paguhen gratë e sa burrat në Kosovë?

Në Kosovë, pavarësisht kualifikimeve arsimore dhe përvojës së punës, gratë paguhen më pak sesa kolegët e tyre meshkuj, sidomos në sektorin privat, edhe pse kanë të njëjtën pozitë, thonë qytetarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Sipas tyre, ende paraqiten paragjykimet e ...

Read More »