Home / Author Archives: Korresp.24-ore.com (page 1100)

Author Archives: Korresp.24-ore.com

Në Beograd botohen edhe tre autorë shqiptarë

Shtëpia botuese „Samizdat B92“ ka botuar versionin e ri të veprës „Serbët dhe shqiptarët në shekuj“, romanin e Ismail Kadaresë dhe librin e Kryeministrit shqiptar Edi Rama „Kurbani“ („Zhrtveno jagnje“- Qingji i kurbanit). Një prej shembujve më mbresëlënës të dukurisë ...

Read More »

Libri shqip prezantohet në Kinë

Disa shtëpi botuese shqiptare po marrin pjesë në Panairin e 23-të Ndërkombëtar të Librit në Pekin. Kjo është hera e parë që botuesit shqiptarë ekspozojnë librat e tyre në këtë panair. Një grup botuesish të shtëpive botuese shqiptare po prezantohen ...

Read More »

Çfarë na zbulon Olimpiada, për botën tonë

Nga Fareed  ZAKARIA The Washington Post  Politika publike në SHBA në fakt punon mjaft mirë dhe nxit përsosmërinë në shumë sporte. Kryesisht është një pasqyrim i shpirtit amerikan, i cili lartëson individualizmin, përqafon diversitetin dhe shtyn papushim për përsosmërinë. Dhe ...

Read More »