Home / Author Archives: Korresp.24-ore.com (page 1103)

Author Archives: Korresp.24-ore.com

Obama: Nuk jemi në luftë me Islamin

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, ka bërë një adresim të rrallë nga Zyra Ovale, pas të shtënave të javës së kaluar në Kaliforni, të cilat kanë lënë të vrarë 14 veta. Obama ka thënë se të shtënat “kanë qenë ...

Read More »

Sa paguhen gratë e sa burrat në Kosovë?

Në Kosovë, pavarësisht kualifikimeve arsimore dhe përvojës së punës, gratë paguhen më pak sesa kolegët e tyre meshkuj, sidomos në sektorin privat, edhe pse kanë të njëjtën pozitë, thonë qytetarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Sipas tyre, ende paraqiten paragjykimet e ...

Read More »

Rusia, Turqia dhe kolonializmi 2.0

Politika e Rusisë dhe Turqisë pasqyron reflekset e vjetra perandorake. Kështu ata vazhdojnë t’i bëjnë dëm të gjithë rajonit. Dhimbjet “fantazëm” janë një dukuri e ndërlikuar. Mbi të gjitha ato janë të paparashikueshme. Herë shfaqen menjëherë pas humbjes së një ...

Read More »