Home / Author Archives: Korresp.24-ore.com (page 1494)

Author Archives: Korresp.24-ore.com

Tensionet Serbi-Shqipëri pasoja për ekonominë

Përshkallëzimi i tensioneve mes Serbisë dhe Shqipërisë, nga fusha diplomatike në atë ekonomike, më shumë sesa efekt direkt për ekonominë e njërit apo tjetrit vendit përmes marrëdhënieve tregtare, do të sillte efekte negative për ekonomitë e të gjithë vendeve të ...

Read More »

Ivajllo Kalfin dhe ndryshimi i buxhetit evropian

Pavarësisht faktit se Ivajllo Kallfin (Socialistët dhe Demokratët-Bullgari) nuk është më deputet evropian, Këshilli i Kryetarëve të Grupeve Parlamentare të Parlamentit Evropian e konfirmoi pjesëmarrjen e tij në Grupin e nivelit të lartë për resurset e buxhetit evropian. Në krye ...

Read More »

Kosova rrezikohet nga kriza buxhetore

Kosova rrezikohet nga kriza buxhetore, nëse nuk tejkalohet situata e krijuar pas zgjedhjeve parlamentare të tetë qershorit, vlerësojnë përfaqësues të komunitetit të biznesit, sipas të cilëve si pasojë e kësaj, ka pasur edhe rënie të Bruto Produktit Vendor. Lidhur me ...

Read More »

Tregtia, biznesi pak ndjeshmëri nacionaliste

Nga Ersuin Shehu Marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Serbisë në vitet e fundit kanë dëshmuar edhe njëherë se tregtia pak lidhet me marrëdhëniet politike apo me ndjenjat shpiërtërore mes popujve. Megjithëse me Serbinë marrëdhëniet nuk kanë qënë asnjëherë të ngrohta, këmbimet ...

Read More »