Home / Author Archives: Korresp.24-ore.com (page 1506)

Author Archives: Korresp.24-ore.com

Reformat e Italisë në recesion

Ministrat e Financave të BE konsultohen në Milano për më shumë fleksibilitet në kursin e rreptë të kursimeve. Italia ushtron presion si presidente e radhës e BE. Kryeministrit Renzi i duhen suksese dhe kërkon investime. Zemërimi i italianëve ndaj gjithë ...

Read More »

Kontrolli i internetit në Turqi

Parlamenti turk miratoi ashpërsimin e ligjit gjithsesi restriktiv për internetin. Tani autoriteti i telekomunikacionit shtetëror mund të mbledhë të dhënat e përdoruesve pa urdhër gjykate dhe të bllokojë faqe të caktuara.Parlamenti turk miratoi në fillim të javës (8.9.) me propozim ...

Read More »

Kosova përgatitet për sanksione ndaj Rusisë

Kosova shumë shpejt pritet që t’i vejë sanksione Rusisë, duke ndjekur hapin e Bashkimit Evropian. Ministria e Punëve të Jashtme tashmë ka koordinuar dhe analizuar mundësinë që t’i vejë sanksione Rusisë. Edhe profesor të marrëdhënieve ndërkombëtare kanë theksuar se Kosova, ...

Read More »

SHBA, BE, sanksione të reja ndaj Rusisë

E premte, 12 shtator, 2014 Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një paketë sanksionesh të reja ekonomike kundër Rusisë si rezultat i veprimeve të saj në Ukrainë. Sanksionet e reja të Bashkimit Evropian hynë në fuqi sot dhe ...

Read More »