Home / Author Archives: Korresp.24-ore.com (page 18)

Author Archives: Korresp.24-ore.com

Bluja, ngjyra e ngrohtë e dimrit

Për të patur ende një shije të qiellit të verës, të detit të korrikut (dhe ndoshta sytë blu të një dashurie verore), bluja kobalt është përgjigja që po kërkoni. Kjo nuancë po bën për vete të gjithë emrat e modës, ...

Read More »

Terminali i ri doganor në pikën kufitare me Malin e Zi

“Bashkëpunimi rajonal i cili mbështetet edhe nga programet ndërkufitare të Bashkimit Europian, ka një rëndësi të veçantë së pari, sepse përmes këtyre programeve, krijohet një mundësi për bashkëpunimin ekonomik përtej mundësive që i lejojnë buxhetet respektive vendeve kufitare”, deklaroi sot ...

Read More »

Pafuqia e më të plotfuqishmit

Nga: Javier SOLANA Abdikimi i Amerikës nga udhëheqja globale nën administratën Trump, ngre një pikëpyetje të qartë: Ç’të mirë ka fuqia mbizotëruese në botë, nëse përballë sfidave më të mëdha globale, qeveria e saj zgjedh ta dënojë vetveten me pafuqi? Debati ...

Read More »

A do ta fundosë Italia Europën

Nga: JIM O’NEILL Qeveria e koalicionit e Italisë ka qenë në qendër të vëmendjes me ndjekjen e politikave të saj ekonomike populiste që kërcënojnë t’i bëjnë rrëmujë rregullat fiskale të eurozonës. Por para se autoritetet e BE-së të reagojnë, ato duhet ...

Read More »