Home / Ekonomia (page 10)

Ekonomia

Zgjerohet tregtia e shërbimeve me BE

EUROSTAT ka publikuar të dhënat mbi shkëmbimet tregtare të shërbimeve ku evidenton se, Shqipëria pati suficit në tregtinë e shërbimeve me BE. Eksportet e shërbimeve nga Shqipëria në BE ishin 857.9 milionë euro, nga 812.7 milionë euro një vit më ...

Read More »

Qeveria rrit indirekt taksën e blerjeve online, tashmë do të paguhet 22.4% dhe mbi kostot e transportit

Blerjet online do të bëhen më të shtrenjta pasi Drejtoria e Përgjithshme e Doganave me një udhëzim tëposaçëm ka vendosur të taksojë edhe vlerën e postës për mallrat që kushtojnë mbi 22 euro. Udhëzimi i doganave, që ka hyrë në fuqi gjatë muajit prill, saktëson se çdo dërgesë mallrash me karakter kjo tregtar, e përbërë nga mallra me ...

Read More »