Home / Ekonomia (page 4)

Ekonomia

Kina, interes strategjik

Kina e ka rritur vëmendjen e saj për shtimin e investimeve në Shqipëri. Zëvendës kryeministri i parë i Kinës Zhang Gaoli, gjendet në një vizitë dy ditore në Tiranë, i shoqëruar nga 5 ministra dhe 50 drejtues kompanish. Në takimin ...

Read More »

Shqipëri-Kosovë: Si të përparojmë më tej?

10 Vite Marrëdhënie tregtare Shqipëri – Kosovë: Situata, Potenciali, Problematikat dhe disa sugjerime Cilët janë faktorët që pengojnë rritjen edhe më të vrullshme të tregtisë mes Shqipërisë dhe Kosovës? Si shpjegohet që megjithëse pjesë të të njëjtit komb, gjeografikisht afër, ...

Read More »

Rruga e Arbrit do të jetë pa pagesë

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj zbuloi se kalimi në Rrugën e Arbrit do të jetë pa pagesë, pasi Qeveria ka vendosur ta financojë kompaninë private përmes buxhetit. “Nuk do të ketë pagesë për qytetarët, për automjetet. Në atë rrugë, relacioni ...

Read More »