Home / Ekonomia (page 62)

Ekonomia

Mini-hidrocentralet në Ballkan dhe në lumin Vjosa

Lumenjtë e fundit të virgjër të Europës janë në Ballkan. Tani ata kërcënohen nga shkatërrimi prej ndërtimit të mini-hidrocentraleve private. Qytetarët përreth brigjeve të lumejve janë kundër. Një mëngjes kantieri i ndërtimit ishte hapur. “Fillimisht askush në fshatin tonë nuk  ...

Read More »

E ardhmja e Dollarit

Jam i sigurt, u shpreh ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov këto ditë në Ankara, se abuzimi i rëndë me Dollarin si monedhë orientuese më në fund do ta gremisë atë vet. A është vërtetë kështu? Nëse stabiliteti i monedhave ...

Read More »

Kriza financiare turke, sa e ekspozuar është Shqipëria

Rënia e ndjeshmë e lirës dhe konflikti me Shtetet e Bashkuara tëAmerikës e kanë vendosur Turqinë nëqendrën e vëmendjes tëtregjeve globale financiare ditët e fundit. Të hënën, lira turke ra më shumë se 11% kundrejt dollarit, duke arritur një nivel tjetër të ulët rekord. Lira ishtte nënçmuar më shumëse 20% javën e kaluar, ...

Read More »