Home / Ekonomia (page 637)

Ekonomia

Doganat, “privilegje” për tregtarët e rregullt

Shpallen kriteret. Më pak kontrolle për mbajtësit e certifikatës së Operatorit Ekonomik të Autorizuar Nga Zamir Alushi Shpallen kriteret për të përfituar certifikatën e Operatorit Ekonomik të Autorizuar (OEA), e cila favorizon tregtarët e kualifikuar në kryerjen e veprimeve doganore. ...

Read More »

Paketa fiskale hyn në fuqi

Paketa fiskale për vitin 2015 ka hyre ne fuqi nga data 1 janar. Sipas qeverise, me kete pakete jane ulur 15 taksa që ndikojnë në nxitjen e prodhimit që lehtësojnë sipërmarrës dhe fermerë, taksa nxisin eksportet dhe çlirojnë frymëmarrjen e vendit. ...

Read More »

Hyn ne fuqi Kodi i ri Doganor

Nga data 1 janar ka hyre ne fuqi Kodi i ri Doganor. Kodi i ri Doganor synon ndër të tjera dhe qartësimin në zbatim të procedurave, si për Operatorët Ekonomikë (bizneset) ashtu edhe për Administratën Doganore, përmirësimin, lehtësimin dhe thjeshtimin ...

Read More »