Home / Ekonomia (page 654)

Ekonomia

Paketa fiskale hyn në fuqi

Paketa fiskale për vitin 2015 ka hyre ne fuqi nga data 1 janar. Sipas qeverise, me kete pakete jane ulur 15 taksa që ndikojnë në nxitjen e prodhimit që lehtësojnë sipërmarrës dhe fermerë, taksa nxisin eksportet dhe çlirojnë frymëmarrjen e vendit. ...

Read More »

Hyn ne fuqi Kodi i ri Doganor

Nga data 1 janar ka hyre ne fuqi Kodi i ri Doganor. Kodi i ri Doganor synon ndër të tjera dhe qartësimin në zbatim të procedurave, si për Operatorët Ekonomikë (bizneset) ashtu edhe për Administratën Doganore, përmirësimin, lehtësimin dhe thjeshtimin ...

Read More »

Korça, si preferencë e turizmit dimëror

Festat e fundvitit e gjejnë qytetin juglindor të Korçës të populluar me turistë e vizitorë të shumtë. Vetë qyteti është një atraksion me kulturën dhe  veprat artistike e monumentale që gjenden në të, por edhe fshatrat turistikë si Voskopoja, Dardha, ...

Read More »