Home / Ekonomia (page 666)

Ekonomia

INSTAT: Tremujori i dytë me rënie

Pas dy tremujorësh me rritje ekonomia ka rrëshqitur sërish ne territor negativ. Instituti i Statistikave njoftoi se për tremujorin e dytë të vitit, Prodhimi Kombëtar ra me 0.61 për qind kundrejt vitit të kaluar dhe shkaku kryesor ka qenë sektori ...

Read More »

Biznesi: Qeveria të luftojë informalitetin

Drejtoresha ekzekutive e Dhomës Amerikane të Tregtisë, Floreta Luli Faber thotë se aktualisht informaliteti i lartë është pengesa më e madhe për të bërë biznes në Shqipëri. “Nëse kompanitë shikojnë që ka një përmirësim në raport me marrëdhëniet e tyre ...

Read More »

Projektet gjermane në Shqipëri

Përmirësim i jetës së njerëzve dhe arritja e standarteve europiane në fokus të projekteve gjermane në Shqipëri. Në çdo 3 tetor, kur Gjermania feston Ditën Kombëtare, Ditën e bashkimit Gjerman – Tag der Deutschen Einheit- Shqipëria ka një rast më ...

Read More »