Home / Ekonomia (page 719)

Ekonomia

AMF: Rriten me 29.71 % të ardhurat nga primet e sigurimit

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për periudhën janar-maj 2014 arritën rreth 4,399 milionë lekë, ose 29.71% më shumë se në periudhën janar-maj 2013. Sipas statistikave zyrtare të AMF-së, gjatë periudhës janar-maj 2014, numri i kontratave të ...

Read More »

Nis ndërtimi i pusit të thellësisë në minierën e Bulqizës

Vlera – Projekti kushton 20 milionë dollarë dhe është parashikuar të zgjasë 20 muaj e gjysmëRezerva – Rezervat e rëndësishme të mineralit të kromit në thellësi të minierës, arrijnë rreth 2 126 800 tonë Investimi – Investimi për ndërtimin e pusit është i kompanisë koncesionare ...

Read More »

Këshilli drejtues i Credins: Veprimtaria e bankës vijon normalisht

Këshilli Drejtues i Bankës Credins i ka dërguar mesazhe ngushëllimi familjes së bankierit Artan Santo, i cili humbi jetën këtë të enjte, si pasojë e një atentati me armë, ndërsa garantoi publikun se veprimtaria e bankës vijon normalisht. Në njoftimin ...

Read More »

Komandanti i NATO-s, në Ballkan për “gjuetinë” e naftës shqiptare

Pesëmbëdhjetë vjet pas drejtimit të fushatës së bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë, Wesley Clark, gjenerali amerikan i dalë në pension është kthyer në Ballkan  në kërkim të naftës. Clark, i cili ishte gjithashtu një kandidat për president në vitin 2004, ...

Read More »

Shqipëri-Kosovë, memorandum bashkëpunimi në sektorin minerar

Shqipëria dhe Kosova do të rritin bashkëpunimin dhe do të shkëmbejnë eksperiencat e tyre në sektorin minerar.  Ky ka qenë përfundimi i vizitës së drejtorit ekzekutiv të AKBN-së në Kosovë. Memorandumi i  bashkëpunimit për përmirësimin e marrëdhënieve reciproke dhe shkëmbimin ...

Read More »