Home / Ekonomia (page 729)

Ekonomia

Gati rregullorja “Për Produktet Mjeksore Veterinare”

Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave ka hartuar rregulloren “Për Produktet Mjeksore Veterinare” sipas standardeve të Bashkimit Europian. Kjo rregullore ka për qëllim të përcaktojë rregullat për prodhimin , tregtimin, përshkrimin, përdorimin, kontrollin e cilësisë, kontrollet e ...

Read More »

FMN: Sinjale pozitive në ekonomi

Nadeem Ilahi: Të ardhurat, brenda pritshmërive, duhen realizuar investimet Fondi Monetar Ndërkombëtar deklaron se ekonomia po ringrihet dhe se sinjalet pozitive të shfaqura në fillim të vitit janë konsoliduar, duke pasqyruar rikthimin e besimit në ekonomi. “Ashtu siç e prisnim, këtë ...

Read More »

Kostot, ulet indeksi i çmimeve të prodhimit

Prodhuesit fason, tekstilet dhe këpucët prodhuan me më pak shpenzime Përkufizim – Kostot paraqesin shprehjen monetare të sasisë së punës së gjallë, mjeteve të punës dhe të objektit të punës të nevojshme për prodhimin e të mirave materiale Nga Zamir Alushi ...

Read More »

TIKA i akordon MZHUT 30 mijë euro asistencë teknike

Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) mundësoi sot dhënien e një granti prej 30.000 eurosh asistencë teknike, që synon përmirësimin e infrastrukturës logjistike dhe teknike për Ministrinë e Zhvillimit Urban dhe Turizmit dhe Arkivin Qendror Teknik të Ndërtimit. Protokolli ...

Read More »