Home / Ekonomia (page 800)

Ekonomia

Komandanti i NATO-s, në Ballkan për “gjuetinë” e naftës shqiptare

Pesëmbëdhjetë vjet pas drejtimit të fushatës së bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë, Wesley Clark, gjenerali amerikan i dalë në pension është kthyer në Ballkan  në kërkim të naftës. Clark, i cili ishte gjithashtu një kandidat për president në vitin 2004, ...

Read More »

Shqipëri-Kosovë, memorandum bashkëpunimi në sektorin minerar

Shqipëria dhe Kosova do të rritin bashkëpunimin dhe do të shkëmbejnë eksperiencat e tyre në sektorin minerar.  Ky ka qenë përfundimi i vizitës së drejtorit ekzekutiv të AKBN-së në Kosovë. Memorandumi i  bashkëpunimit për përmirësimin e marrëdhënieve reciproke dhe shkëmbimin ...

Read More »

HEC-et e Rulit, shteti humbi 3.4 mln usd

Shkeljet e ish-ministrit të Ekonomisë dhe Energjetikës, Genc Ruli, me kontratat koncesionare prekin edhe sektorin energjetik.   Gazeta “Shqip” publikoi ankesat e investitorëve drejtuar Avokatit të Prokurimeve, ku dukeshin qartë të gjitha abuzimet e kryera me projektet koncesionare, vlera e ...

Read More »

Tirana ndalet në Laç

Tirana është ndalur në barazim 1-1 në Laç, duke e mbyllur vitin 2010 në vendin e 4 me 25 pikë. Takimi filloi në mënyrën më perfekte për Tiranën që e gjeti avantazhin që në minutën e 14 të ndeshjes me ...

Read More »

Ndjekje penale për keqpërdoruesit e zgjedhjeve

Prokurori i shtetit, Ismet Kabashi, ka paralajmëruar ngritjen e mundshme të padive ndaj personave që kanë bërë keqpërdorime gjatë zgjedhjeve, po qe se gjenden prova ndaj tyre. Kryeprokurori tha se ka urdhëruar shtatë prokuroritë komunale që të bëjnë mbledhjen e ...

Read More »

Vëzhgues ndërkombëtarë edhe gjatë rivotimit

Pas vendimit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) për të përsëritur votimin në një numër të vendvotimeve dhe komunave, Zyra e Përfaqësuesit Special të Bashkimit Evropian në Kosovë do të organizojë misionin për vëzhgimin e zgjedhjeve njësoj si në datën ...

Read More »

Leku pritet te forcohet ne fund te vitit

Kthimi i emigrantëve për festat e fundvitit, pritet të ndikojë në forcimin e lekut ndaj euros në tregjet e këmbimit valutor vendas. Eksperti i ekonomisë, Artan Gjergji, u shpreh se duke pasur parasysh eksperiencat e viteve të kaluara, efekti sezonal ...

Read More »