Home / Nga Facebook (page 3)

Nga Facebook

Ne kujtim te poetit Frederik Rreshpja

Si sot, plot dhjetë vjet më parë, iu bashkua eterit kozmik, një FRYMË, liriku i madh Frederik Rreshpja. Ai ishte dhe nuk ishte, është dhe nuk është, sepse me frymërat kështu ndodh. Sidomos në vendin tonë. Gjiganti tjetër i lirizmit, ...

Read More »

Vladimir Marku: Enver Hoxha i madh dhe i paharruar!

Udhëheqësi komunist i Shqipërisë, Enver Hoxha shihet në një video ku këndon për qytetin historik të Kosovës, Kaçanikun. Ai kendon këngën “Ushton Gryka e Kaçanikut”. Ndryshe, Pjetër Gaci, kompozitor shkodran, violinist dhe pedagog i muzikës klasike bëri kompozimin e kësaj ...

Read More »