Home / Nga Facebook (page 7)

Nga Facebook

Beni ne hartim

Mësuesja ua dha detyrë nxënësve, hartim me temën: “Sikur të isha drejtor”. Të gjithë filluan te shkruanin përveç Benit. E pyet mësuesja: “Beni po ti pse nuk po shkruan?” Beni përgjigjet: “Po pres sekretaren”

Read More »

Autoironia shqiptariane

Hajdutë të gjitha ngjyrave, minj të gjitha vrimave, ngordhalqë të gjitha sëmundjeve, grindavecë të gjitha shkaqeve, thashethemexhinj të të gjitha kallëpeve, edepsëzë redaksish gazetash dhe televizionesh, shejtabudallenj OJF-sh, skile partish, zvarranikë komitetesh, zagarë podiumesh, adhurues të shpifjeve, pasionantë të intrigave, ...

Read More »

Ky vend është i mallkuar

Qaniu po qante me të madhe. Pusho burrë ,i tha gruaja. Si të mos qajë? Më hoqën nga përgjegjësi i tenderave. Ah, ç’farë na ka gjetur – nisi të qante edhe gruaja. E kam thënë disa herë se gjërat e ...

Read More »

Masakra e 4 Shkurtit 1944

Marre nga Agim Dervishi (Facebook) Nga dokumentet arkivale, nga kujtimet e shumë veteranëve që përjetuan këto ngjarje, nga tregimet e disa pjesëtarëve të familjeve të kësaj masakre, si dhe deponimet e bëra nga disa ish-kryepleq të lagjeve të Tiranës që ...

Read More »

Shpërthimi i çmendur

Selim Belortaja shkruan:” Një varfërim i frikshëm në leksikun e pasqyrimit mediatik. Lajmet dalëngadalë po katandisin të ngrihen në vetëm ..2-3 fjalë. Dominojnë termat “shpërthen” dhe ..”çmend”!! Klikoni per provë fjalën “shpërthen” dhe do t’ju dalin qindra lajme “shpërthyese”. Kështu ...

Read More »