Home / Kosova (page 472)

Kosova

Edhe VLAN në takim të përbashkët

Takimi mbahet një ditë pasi ata secili veç e veç takuan Presidenten e vendit Atifete Jahjaga dhe dy ditë para vazhdimit të seancës konstituive. Takimi po zhvillohet në Kuvendin e Kosovës, ku janë të pranishëm të gjithë liderët e këtyre ...

Read More »

Migrojnë minoritetet

Shumë romë, egjiptianë dhe ashkalinj të Kosovës kanë marrë rrugën e kurbetit për të gjetur një jetë më të mirë në vendet e Bashkimit Evropian. Rastet e shpeshta të migrimit të minoriteteve janë pohuar edhe nga zyrtarët e Policisë së ...

Read More »

Bizneset pezullojnë investimet

Moskonstituimi i Kuvendit dhe Qeverisë së re po lë pasoja të rënda në zhvillimin ekonomik të vendit. Kjo situatë politike ka bërë që shumë investitorë të mos ndihen të sigurt të investojnë në këtë kohë. Kjo është dëshmuar edhe me ...

Read More »

Ngërçi fuqizoi rolin e presidentes!

Ndërhyrja e presidentes Atifete Jahjaga në tejkalimin e bllokadës, po e bën atë faktor të rëndësishëm dhe po e fuqizon rolin e saj. Të paktën kështu mendojnë analistët politikë. Sipas tyre, mbështetja qe po merr nga partnerët ndërkombëtarë e fuqizon ...

Read More »

Kosova: “Uria” e bankave për kredidhënie

Bankat komerciale që operojnë në Kosovë presin që në gjashtëmujorin e dytë të këtij viti të rritet kërkesa për kredi nga dy kategori, ndërmarrjet dhe ekonomitë familjare. Kështu të paktën thuhet në raportin e fundit të Zhvillimeve Makroekonomike të publikuar ...

Read More »

GDP-ja nuk e kalon shumën 5 miliardë eurove

Rrethanat e tanishme ekonomike, të krijuara nga ngërçi politik, sipas ekspertëve të fushës së ekonomisë, nuk do t’ia mundësojnë Kosovës synimet për një rritje të GDP-së në shumën e 5 përqindëshit, ashtu siç e ka paraparë Qeveria në detyrë. Vjet ...

Read More »

Dosjet e përgjysmuara të korrupsionit

Në Prokurorinë Themelore të Prishtinës, një prokuror nuk raporton pesë raste të korrupsionit. Shkaqet që kanë penguar në zgjidhjen e lëndëve të korrupsionit dhe krimit të organizuar, nuk kanë të bëjnë vetëm me mosguximin e prokurorëve, por edhe me mënyrën ...

Read More »