Home / Kosova (page 476)

Kosova

Kosova, mike e përjetshme e SHBA-ve

Janë mbushur dhjetë vjet që Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kanë pranuar shtetin e Kosovës si mike dhe aleate e përjetshme e tyre. Në një manifestim të organizuar me këtë rast është përmendur miqësia me shtetin Amerikan dhe ndihma që ...

Read More »

Të mbijetuarat e dhunës thyejnë heshtjen përmes pikturave

Ka 15 vite që gratë e dhunuara gjatë luftës po lëngojnë për respekt e dinjitet. Ato po vazhdojnë edhe në kohën e paqes që të jenë viktima të paragjykimeve, viktima të stigmatizimit, madje edhe viktima të një torture të heshtjes. ...

Read More »

Kosovë, KQZ shpall rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve

Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të parakoshme parlamentare të 8 qershorit, të saposhpallura zyrtarisht nga KQZ, konfirmojnë se fituese është Partia Demokratike e Kosovës në koalicion me Partinë e Drejtësisë, Lëvizjen për Bashkim, Partinë Shqiptare Demokristiane të Kosovës dhe Partinë Konservatore ...

Read More »

Duma: Akuzat e Marty, të pasakta

Eksperti i njohur maqedonas në lëminë e mjekësisë ligjore, Aleksej Duma, ka shprehur dyshime të mëdha për akuzat e raportuesit të Këshillit të Europës, Dick Marty, për nxjerrjen dhe trafikimin e organeve nga ana e UÇK-së gjatë periudhës së vitit ...

Read More »

Kosove: Urimet për Krishtlindje

Krerët institucionalë dhe fetarë të Kosovës kanë uruar besimtarët katolikë me rastin e Krishtlindjes.  Në urimin e Ipeshkvit të Kosovë, Dodë Gjergji, theksohet se festa e Krishtlindjes është moment hareje dhe gëzimi, dhe ftohet të gjithë besimtarët që të jenë ...

Read More »