Home / Kosova (page 480)

Kosova

Bizneset drejt falimentimit

Gjithnjë e më pak biznese të reja po hapen në Kosovë. Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës në këtë kohë gjithsej janë regjistruar 2399 ndërmarrje, ndërsa në tremujorin paraprak kanë qenë 2912 sosh. Të dhënat e publikuara të ASK-së në ...

Read More »

Dështimi i përbashkët në Kosovë

Refleksionet mbi gjendjen në Kosovë s’kanë të ndalur pas raportit të prokurorit amerikan Clint Williamson. Mediat e jashtme nuk e shfajësojnë as bashkësinë ndërkombëtare për dështimin në vendosjen e një rendi ligjor në këtë vend. Për më tepër, thuhet se ...

Read More »

OJQ-të kanë pak hapësirë në politikë

Organizatat joqeveritare në Kosovë kanë shumë pak hapësirë për ndikim kur janë në pyetje proceset e mëdha politike. Megjithatë, që nga viti 1999, ndikimi dhe organizimi i OJQ-ve, ka ndryshuar në mënyrë pozitive. Kështu u tha në prezantimin e indeksit ...

Read More »

Mbyllet Qeveria

Gjatë katër viteve, kryeministri Thaçi nuk ia besoj këtë detyrë askujt, me përjashtim të disa rasteve kur në emër të Qeverisë fliste, zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi, i cili tash thotë se është në pushim. Mediat patën probleme gjatë gjithë mandatit të ...

Read More »