Home / Kosova (page 494)

Kosova

Po thellohet mosbesimi ndaj institucioneve

Besimi i qytetarëve ndaj institucioneve të vendit ka rënë dukshëm pas ngërçit institucional që po mbretëron muajve të fundit. Analistë dhe përfaqësues të shoqërisë civile kanë theksuar se ky mosbesim nuk është se ka filluar tani. Analisti Behlul Beqaj, ka ...

Read More »

Rikthehen ethet e minjve

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, përkatësisht në Klinikën infektive, përpos pesë rasteve të diagnostikuara me ethe hemorragjike krime kongo, janë paraqitur edhe pesë raste të reja me ethe hemorragjike renale apo ethe të minjve, ka bërë të ditur për ...

Read More »

Bizneset drejt falimentimit

Gjithnjë e më pak biznese të reja po hapen në Kosovë. Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës në këtë kohë gjithsej janë regjistruar 2399 ndërmarrje, ndërsa në tremujorin paraprak kanë qenë 2912 sosh. Të dhënat e publikuara të ASK-së në ...

Read More »

Dështimi i përbashkët në Kosovë

Refleksionet mbi gjendjen në Kosovë s’kanë të ndalur pas raportit të prokurorit amerikan Clint Williamson. Mediat e jashtme nuk e shfajësojnë as bashkësinë ndërkombëtare për dështimin në vendosjen e një rendi ligjor në këtë vend. Për më tepër, thuhet se ...

Read More »