Home / Kosova (page 495)

Kosova

OJQ-të kanë pak hapësirë në politikë

Organizatat joqeveritare në Kosovë kanë shumë pak hapësirë për ndikim kur janë në pyetje proceset e mëdha politike. Megjithatë, që nga viti 1999, ndikimi dhe organizimi i OJQ-ve, ka ndryshuar në mënyrë pozitive. Kështu u tha në prezantimin e indeksit ...

Read More »

Mbyllet Qeveria

Gjatë katër viteve, kryeministri Thaçi nuk ia besoj këtë detyrë askujt, me përjashtim të disa rasteve kur në emër të Qeverisë fliste, zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi, i cili tash thotë se është në pushim. Mediat patën probleme gjatë gjithë mandatit të ...

Read More »

Seanca dëgjimore, pa ndikim substancial

Seanca dëgjimore, e cila do të mbahet më 21 gusht në Gjykatën Kushtetuese, për seancën konstituive të Kuvendit të Kosovës, sipas njohësve të çështjeve kushtetuese, do të ketë karakter procedural. Riza Smaka, njohës i çështjeve kushtetuese, ka thënë për “Epokën ...

Read More »

Mbahet provimi pranues në AKSP

Rreth 200 zyrtarë të agjencive të sigurisë iu nënshtruan provimit pranues për vitin e parë akademik 2014/2015, në Fakultetin e Sigurisë Publike, fakultet ky në kuadër të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP). Sipas një komunikate për media, Akademia ...

Read More »