Home / Kosova (page 534)

Kosova

Dilema rreth koalicionit qeverisës

Kryeministri në dorëheqje, njëherësh kryetar i PDK-së, Hashim Thaçi, tha sot se ai do të përfundojë edhe mandatin e dytë si kryeministër i Kosovës, për t’i vazhduar reformat e filluara demokratike. Kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, në 21-vjetorin e themelimit ...

Read More »

PDK-LDK, përgjegjësit e krizës

Qeveria e Kosovës është përgjegjësja kryesore për situatën aktuale politike dhe ekonomike të vendit, vë në pah hulumtimi i fundit i Misionit për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara. Hulumtimi flet edhe për perceptimet e qytetarëve lidhur me nivelin e demokracisë, ...

Read More »

Gjykatësit kthehen në veri vitin e ardhshëm?

Përfaqësues të Këshillit Gjyqësor të Kosovës thonë se kthimi i gjykatësve e prokurorëve vendorë në gjykatat në veri, ka kaluar në çështje politike dhe se mund të zgjidhet në kuadër të dialogut politik ndërmjet Prishtinës e Beogradit. Zyrtarë të EULEX-it ...

Read More »

Veriu: Deshtimet ne Integrim

Analistët politikë në Kosovë theksojnë rëndësinë për themelimin e institucioneve, të cilat do të ishin përgjegjëse për zgjidhjen e problemit të veriut, në kuadër të bisedimeve me shtetin serb. Mungesa e autoritetit shtetëror në veri, sipas ekspertëve për siguri, mundëson ...

Read More »