Home / Kosova (page 553)

Kosova

Akuza të çmendura të Martyt

Ambasadori amerikan, Frank Wisner, ish-ndërmjetësues në bisedimet ndërmjet Beogradit e Prishtinës, i ka quajtur të çmendura akuzat e raportuesit të Këshillit të Evropës, Dick Marty, për kryeministrin Hashim thaci dhe Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. “Edhe pse nuk di diç më ...

Read More »

Dilema rreth koalicionit qeverisës

Kryeministri në dorëheqje, njëherësh kryetar i PDK-së, Hashim Thaçi, tha sot se ai do të përfundojë edhe mandatin e dytë si kryeministër i Kosovës, për t’i vazhduar reformat e filluara demokratike. Kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, në 21-vjetorin e themelimit ...

Read More »

PDK-LDK, përgjegjësit e krizës

Qeveria e Kosovës është përgjegjësja kryesore për situatën aktuale politike dhe ekonomike të vendit, vë në pah hulumtimi i fundit i Misionit për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara. Hulumtimi flet edhe për perceptimet e qytetarëve lidhur me nivelin e demokracisë, ...

Read More »

Gjykatësit kthehen në veri vitin e ardhshëm?

Përfaqësues të Këshillit Gjyqësor të Kosovës thonë se kthimi i gjykatësve e prokurorëve vendorë në gjykatat në veri, ka kaluar në çështje politike dhe se mund të zgjidhet në kuadër të dialogut politik ndërmjet Prishtinës e Beogradit. Zyrtarë të EULEX-it ...

Read More »