Home / Rajoni / Maqedonia (page 139)

Maqedonia

Gruevski: Qëndrim nga Zaevi, jo Petkovski

Kryeministri Nikolla Gruevski nuk e merr seriozisht Tito Petkovskin e PRSD-së, i cilë dy ditë më parë në emër të opozitës së bashkuar kërkoi që VMRO DPMNE-ja të caktojë negociatorë të tjerë në vend të Gruevskit. Kryeministri kërkoi nga LSDM-ja ...

Read More »

“Bombat” e Zaevit nuk sollën ndryshime

Publikimi i skandalit të përgjimeve në Maqedoni nuk dha asnjë rezultat për të ndryshuar gjendjen e pushtetit diktatorial të kryeministrit, Nikolla Gruevski. Edhe pse kaluan disa muaj, pushteti mbetet në kontroll të plot të VMRO-DPMNE-së ku në mesin e tyre ...

Read More »

Efektet e krizës Greke në Maqedoni

Kriza në Greqi do të reflektohet negativisht ndaj raporteve me Maqedoninë, si në planin politik ashtu edhe në atë ekonomik. Në planin politik pasojat do të bien mbi çështjen e pazgjidhur të emrit pasi në një situatë të krizës së ...

Read More »

Prodhohet treni i parë për Maqedoninë

Delegacioni i Maqedonisë i udhëhequr nga ministri i Transportit dhe Lidhjeve Vllado Misajlovski qëndron për vizitë në RP të Kinës, ku sot në kompaninë CSR korporejshën ltd, në qytetin Xhuxho do të marrë pjesë në prezantimin e trenit të parë ...

Read More »

Anulohet seanca e Apelit për Monstra-n

Gjykata e Apelit ka anuluar seancën publike ku duheshin të shqyrtohen ankesat e ngritura nga të akuzuarit e rastit “Monstra” dhe avokatët e tyre. Shkak i anulimit të kësaj seance dëgjimore ishte mos-prezenca në gjykatë e të dënuarve Haki Aziri ...

Read More »

Sot, takim i ri i liderëve

Sot pritet një takim i ri liderësh, megjithëse burime partiake theksojnë se një gjë e tillë nuk është precizuar akoma. Gruevski dhe Zaev as pas takimit të ndarë që patën disa ditë më parë nuk arritën t’i përafrojnë qëndrimet. Koha ...

Read More »

Takimet e liderëve pa epilog

Kryetarët e katër partive më të mëdha politike në Maqedoni dështuan në mbajtjen e takimit të radhës, ku pritej të arrihej kompromisi për finalizimin e marrëveshjes së 2 qershorit. Kryetarët e katër partive më të mëdha politike në Maqedoni kanë ...

Read More »