Home / Rajoni / Maqedonia (page 142)

Maqedonia

Fillon Seminari IX Ndërkombëtar i Albanologjisë

Filloi dje në Shkup Seminari IX  Ndërkombëtar i Albanologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës me temë ”Lokalja dhe universalja në kulturën shqiptare”. Sesionet shkencore, historike, etnokulturore dhe gjuhësore si “Maqedonia një problem historik dhe aktual”, “Kanunet shqiptare”, “Letërsia shqipe e krijuar në ...

Read More »

Janë dhënë 2.473 kërkesa për azil

Gjatë ditës së djeshme janë dorëzuar 2.473 kërkesa për azil të shtetasve të huaj. Nga numri i përgjithshëm,1.526 janë meshkuj, 363 femra, 507 fëmijë të shoqëruar me bartësit e vërtetimit dhe 77 fëmijë të cilët udhëtojnë pa prindër, njofton Telegrafi. ...

Read More »