Home / Rajoni / Maqedonia (page 21)

Maqedonia

Plani “3-6-9”, prezantohen 73 masat e para

100 njerëz të organizuar në 10 grupe pune do të përcjellin realizimin e Planit “3-6-9”, në kuadër të Sistemit të sapo-krijuar për monitorim, implementim dhe informim. Zv.kryeministër për çështjen e evropiane theksoi se plani tre mujor përfshin gjithsej 73 masa ...

Read More »

Shqipja, gjuhë zyrtare në Maqedoni?

Ligji për përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe njëherë e përgjithmonë të eliminojë interpretimet e ndryshme që janë nxitur gjatë përdorimit të tij në të kaluarën, duke ndërlikuar edhe më shumë çështjen nëse shqipja është apo ...

Read More »

Zaev: Po përgatisim ligjin për gjuhët

Kryeministri maqedonas, Zoran Zaev bëri të ditur se Ministria e Drejtësisë po përgatit projekt-ligjin për përdorimin e gjuhëve, që parashikon avancimin e përdorimit të gjuhës shqipe. Askush nuk humbet me këtë ligj, pohoi Zaev sipas të cilit gjithkush ka të ...

Read More »

Zaev: po përgatitet ligji për gjuhët

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev bëri sot të ditur se Ministria e Drejtësisë është duke përgatitur projekt-ligjin për përdorimin e gjuhëve, që parasheh avancimin e përdorimit të gjuhës shqipe. Zoti Zaev tha se askush nuk humbet me këtë ligj dhe ...

Read More »