Home / Rajoni / Maqedonia (page 26)

Maqedonia

Shqipja, gjuhë zyrtare në Maqedoni?

Ligji për përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe njëherë e përgjithmonë të eliminojë interpretimet e ndryshme që janë nxitur gjatë përdorimit të tij në të kaluarën, duke ndërlikuar edhe më shumë çështjen nëse shqipja është apo ...

Read More »

Zaev: Po përgatisim ligjin për gjuhët

Kryeministri maqedonas, Zoran Zaev bëri të ditur se Ministria e Drejtësisë po përgatit projekt-ligjin për përdorimin e gjuhëve, që parashikon avancimin e përdorimit të gjuhës shqipe. Askush nuk humbet me këtë ligj, pohoi Zaev sipas të cilit gjithkush ka të ...

Read More »

Zaev: po përgatitet ligji për gjuhët

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev bëri sot të ditur se Ministria e Drejtësisë është duke përgatitur projekt-ligjin për përdorimin e gjuhëve, që parasheh avancimin e përdorimit të gjuhës shqipe. Zoti Zaev tha se askush nuk humbet me këtë ligj dhe ...

Read More »

Hahn nxit Maqedoninë: Ecni me integrimin

Komisioneri Europian i Zgjerimit, Johannes Hahn e nxiti Maqedoninë të vazhdojë me reformat, duke ia bërë të qartë se nëse shënon përparim, atëherë Komisioni Europian do të jetë i gatshëm ta nxjerrë më herët nga sa parashikohet raportin për arritjet ...

Read More »