Home / Rajoni / Maqedonia (page 80)

Maqedonia

VMRO-DPMNE kundër gjuhës shqipe në Maqedoni

VMRO-DPMNE është kundër futjes së dygjuhësisë në të gjithë Republikën e Maqedonisë. Përafrimi i gjuhës maqedonase dhe shqipe është absolutisht i papranueshëm. Ilia Dimovski, një anëtar i Komitetit Ekzekutiv të kësaj force politike tha se përfshirja e dygjuhësisë në Maqedoni sulmon ...

Read More »

Rritet numri i turistëve në Maqedoni

Në korrik të këtij viti në Maqedoni ka pasur 129.656 turistë të cilët kanë realizuar 526.693 bujtje. Në krahasim me muajin e njëjtë të vitit numri i turistëve është rritur për 8,3 për qind, ndërsa numri i bujtjeve për 1,2 për qind.Sipas ...

Read More »