Home / Bota / Amerika (page 22)

Amerika

Obama kundër Francës dhe Britanisë

Presidenti i SHBA Barack Obama është “hakërryer” ndaj dy aleatëve të tij, Francës dhe Britanisë së Madhe, duke thënë se tërhoqën SHBA-në në luftera sektare. Ai akuzon dy shtetet europiane se tërhoqën SHBA-në në një luftë të kotë, si ajo ...

Read More »

Vdes John Gutfreund ”mbreti” i Wall Streetit

Vdiq në moshën 86-vjeçare pas komplikacioneve në mushkëri John Gutfreund, një nga pionierët e bursës amerikane, që në vitin 1985 ”Business Week” e përcaktoi si ”mbretin” e Wall Streetit për shkak të rolit dominues gjatë atyre viteve në kompaninë ”Salomon Brothers”, që revolucionarizoi ...

Read More »