Home / Europa (page 10)

Europa

Hyn në fuqi marrëveshja BE – Turqi

Marrëveshja BE-Turqi për emigrantët hyri zyrtarisht në fuqi, por Greqia paralajmëron se, lëvizjet e llogaritura të frenojnë fluksin e azilkërkuesve në Egje do të kërkojnë kohë. Pakti parashikon që emigrantët e mbërritur në shtetin helen të kthehen mbrapsht në Turqi, ...

Read More »

Refugjatët, arrihet marrëveshja BE-Turqi

Udhëheqësit e Bashkimit Europian dhe Turqia kanë finalizuar marrëveshjen që parashikon kthimin e mijëra refugjatëve mbrapsht në Turqi, ndërsa Ankarasë i siguron fonde për strehimin e tyre.Kryeministri i Finlandës, Juha Sipila njoftoi në Twitter se marrëveshja është arritur, ndërsa lideri ...

Read More »