Home / Europa (page 5)

Europa

Merkel fiton zgjedhjet “provë”

CDU-ja e Angela Merkelit fitoi me shumicë të ndjeshme votash zgjedhjet rajonale në landin e Zarës, një triumf ky që ka dekurajuar kampin socialdemokrat, që pretendon të dale në krye sivjet në zgjedhjet parlamentare. Kristjandemokratët e kancelares Merkel morën, sipas ...

Read More »

Europa nuk do të zgjidhë dramat e Ballkanit

Teksa Ballkani i rikthehet gjendjes së vjetër të grindjeve mes shteteve të vogla që kërcënojnë njëra-tjetrën, po përsëritet ankimi i zakonshëm: Europa e ka fajin! Përse? Sepse, sipas mbrojtësve të kësaj teze, mungesa e një “perspektive” europiane, për shembull perspektiva ...

Read More »

Evropa mendon për tema deri tani tabu

Më parë mendimet për një ndryshim në procesin e integrimit evropian ishin tabu – por pas Brexitit dhe zhvillimeve të tjera brenda BE-së kjo mundësi diskutohet haptazi. Në fund të marsit BE-ja do të mblidhet në një samit të posaçëm ...

Read More »