Home / Europa (page 78)

Europa

BE nuk e negocion lëvizjen e lirë me Zvicrën

“Kufizimet dhe kuotat, kombinuar me dhënien përparësi të shtetasve zviceranë janë në kundërshtim me marrëveshjen për lëvizje të lirë”, thuhet në letrën e BE-së. Duket se Bashkimi Evropian përfundimisht do t`i thotë jo negociatave me Zvicrën për modifikimin e marrëveshjes ...

Read More »

Fëmijët refugjatë në Zvicër

Kryesisht vijnë pa prindër, kërkojnë azil. Me rritjen e numrit të refugjatëve, po rritet edhe numri i fëmijëve dhe i të rinjve të cilët marrin vetëm rrugën e refugjatit. Për autoritetet është një sfidë e re. Deri tani në Langnau ...

Read More »