Home / Europa (page 83)

Europa

Italia: Zgjerimi i BE-së prioritet strategjik

Zgjerimi i Bashkimit Evropian me shtete nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia janë mes prioriteteve strategjike të Italisë gjatë presidencës së radhës të Unionit, thuhet në dokumentin programor të Italisë, publikuar në Bruksel. ”Kandidatët dhe kandidatët e mundshëm duhet të nxiten ...

Read More »

BE dhe zgjerimi drejt Ballkanit Perëndimor

Presidenca italiane e Bashkimit Europian do t’i kushtojë një rëndësi të veçantë procesit të Zgjerimit drejt Ballkanit Perëndimor. Kjo u deklarua sot në Tiranë nga ambasadori i Italisë Massimo Gaiani Duke paraqitur objektivat e presidencës italiane ambasadori Gaiani tha se ...

Read More »