Home / Europa (page 84)

Europa

Mbeturinat, Camorra dhe politika

  Ish-bosi i Camorrës Antonio Iovine po i bën të dridhen politikanët në Itali. 50 vjeçari ka vendosur të bashkëpunojë me drejtësinë. Tani po bëhen publike denoncimet e para mbi asgjësimin ilegal të mbeturinave.  Pseudonimi i Antonio Iovines brenda klanit ...

Read More »

Nicolas Sarkozy hetohet për korrupsion aktiv

Ish-presidenti Nicolas Sarkozy po hetohet për korrupsion aktiv, trafik të influencës aktive dhe për shkelje të fshehtësisë së hetimit, njoftoi prokuroria kombëtare financiare. Nicolas Sarkozy u largua pak para orës 02:00 nga poli financiar i Gjykatës së Lartë në Paris, ku mbërriti ...

Read More »

Italia merr kryesinë e BE

Italia, ekonomia e tretë e madhe në eurozonë, merr këtë të martë nga Greqia presidencën e rradhës së BE. Kryeministri Renzi, evropian i bindur, do të caktojë pikërendesat.  Për gjashtë muajt e ardhshëm kryeministri Matteo Renzi ka marrë shumë përsipër ...

Read More »

Policia arreston Sarkozy-n

Ish presidenti francez Nikola Sarkozy merret në paraburgim nga policia me akuzën për mitdhënie ndaj një juristi të njohur. Kjo u njoftua nga qarqet e drejtësisë në Paris. Hetuesit dyshojnë, se Sarkozy së bashku me avokatin e tij Thierry Herzog ...

Read More »

Krizë qeveritare dhe bankare në Bullgari

Më 6 gusht do të shpërndahet parlamenti në Bullgari, zgjedhjet e parakohshme janë parashikuar për më 5 tetor. Kriza politike po shoqërohet edhe nga një krizë bankare, që politikanët po përpiqen ta zbusin tani.Qeveria e minoritetit e Plamen Oresharskit, e ...

Read More »