Home / Arte / Libri (page 10)

Libri

Librat e rinj

Martin Amis Shtëpia e takimeve Përktheu: Fari Laçka Zhanri: Roman Botimet: “Saras” Libri flet për historinë e pazakontë të dy vëllezërve të cilët bien në dashuri me të njëjtën grua. Një “trekëndësh dashurie” siç e quan autori që në fillim. ...

Read More »

Artin e botës e udhëheq poezia

Preç Zogaj në një rrëfim për letërsinë/ Jeta e poetit futet në një vetmi shumë më të madhe edhe pse shkrimtari është i vetmuar thuajse përherë. Por krejt ndryshe ishte. Kishte shkëmbim librash, kishte lexime poezish, kishte shkëmbim dorëshkrimesh. Folëm ...

Read More »

Mbi poezinë e Lasgush Poradecit

Lasgushi dhe Çabejt një miqësi 60 vjecare Ky shkrim është i pari nga shkrimet e Çabejt, kur ishte student 21-vjeçar në Graz të Austrisë, përpara se të shkonte ne Vjenë. Aty në Graz u njoh e u miqësua me poetin, ...

Read More »

Pse duhet ta lexojmë Çajupin?

Nga Dorian Koçi I lindur në Shqipëri dhe i arsimuar në shkollë greke në vendlindje (në Shqipërinë e Jugut në atë kohë dhe në krahinën e Zagorisë, prej nga është autori, prej kohësh sipas së drejtës që gëzonte popullsia rum-milet ...

Read More »

Një grua si Wendy Luers

Me Wendy Luers, në një rrëfim për Çekinë e viteve 1983, kur gruaja e një ambasadori amerikan do të sfidonte komunizmin… dhe artin bashkëkohor sot… Nga Alda Bardhyli Wendy Luers ka vendosur në qafë një shall të lehtë plot ngjyra ...

Read More »