Home / Arte / Libri (page 13)

Libri

Kristo Frasheri: Tezat që la pas

Historiani përcillet sot për në banesën e fundit … Tezat historike që la pas Kristo Frashëri, nga Lufta Nacionalçlirimtare, komunizmi, Skënderbeu e deri te libri i fundit për Çamërinë Kristo Frashëri, një nga emrat më të mirë të historiografisë shqiptare, ...

Read More »

Kadare, arrin të shmangë rreziqet

Në 80-vjetorin e lindjes. “Onufri” riboton “Nëntori i një kryeqyteti” Në prag të 80-të vjetorit të lindjes së shkrimtarit tonë të njohur, Ismail Kadare, shtëpia Botuese “Onufri” ka hedhur në treg të ribotuar romanin “Nëntori i një kryeqyteti”, i botuar ...

Read More »

Sekretet e një jete

Gi Dë Mopasan “Oh Matildë e dashur! Po gjerdani im ka qenë i rremë. Ai nuk vlente më shumë se pesëqind franga!”. Kush e ka lexuar tregimin “Gjerdani” shkruar nga Gi Dë Mopasan, ka përfytyruar portretin e Matildë ndërsa zonja ...

Read More »

Viti “Kadare”, përfshihet dhe Kosova

Më 28 janar nisin aktivitetet në kuadër të 80-vjetorit të lindjes së shkrimtarit Ismail Kadare Gjirokastra do të gjallojë nga aktivitetet këtë fundjanari. 28 janari, që është dhe 80-vjetori i lindjes së shkrimtarit tonë të njohur Ismail Kadare, do të ...

Read More »