Home / Arte / Libri (page 14)

Libri

Sekretet e një jete

Gi Dë Mopasan “Oh Matildë e dashur! Po gjerdani im ka qenë i rremë. Ai nuk vlente më shumë se pesëqind franga!”. Kush e ka lexuar tregimin “Gjerdani” shkruar nga Gi Dë Mopasan, ka përfytyruar portretin e Matildë ndërsa zonja ...

Read More »

Viti “Kadare”, përfshihet dhe Kosova

Më 28 janar nisin aktivitetet në kuadër të 80-vjetorit të lindjes së shkrimtarit Ismail Kadare Gjirokastra do të gjallojë nga aktivitetet këtë fundjanari. 28 janari, që është dhe 80-vjetori i lindjes së shkrimtarit tonë të njohur Ismail Kadare, do të ...

Read More »

“Xhamilja” ose puropoetika

Dashuria në letërsi, një megatemë komplekse apo aq e thjeshtë dhe e kapshme siç na e rrëfen shkrimtari kirgizian, Xhingis Aitmatov, me novelën e tij “Xhamilja”! Nga Xhemal Ahmeti “Betohem, është historia e dashurisë më e bukura në botë.” Kjo ...

Read More »

Aty ku gjejmë dashurinë …

Ato mund të shkrijnë zemrën tuaj, t’ju bëjnë të qeshni dhe të harroni gjetjen e një shamie për të fshirë lotët. Nëse jeni duke kërkuar për personin special ose harenë e dashurisë, këto vepra klasike të përhershme dinë si t’ua ...

Read More »

Marla Singer

Nga Darien Levani Historia e letërsisë është patetikisht edhe histori dashurish e dashuriçkash, duke u nisur nga Zanafilla. Nuk e dimë nëse Adami e donte Evën apo, si të gjitha martesat me mblesëri, i zuri rrota bishtin e nuk kishte ...

Read More »

Sekretet e familjes së famshme shqiptare

“Libri i artë” i Durazzo-ve/Një kryevepër e miniaturës së Rilindjes italiane Nga Luan Rama Për familjen e Durazzo-ve, një prej familjeve më të lavdishme të diasporës shqiptare deri më sot, është shkruar dhe më parë. Të mërguar që më 1387-n ...

Read More »

Librat e rinj

Irvin D. Yalom “Krijesat e një dite” Përktheu: Lira Sejdini Vaid Botimet: “Morava” Çmimi: 900 lekë Një burrë i ri që përpiqet të largojë tmerrin nga vdekja përmes vitalitetit seksual; një i moshuar që lufton me kufizimet e plakjes dhe ...

Read More »