Home / Arte / Libri (page 16)

Libri

Veset e pandreqshme të shqiptarëve

Në 73-vjetorin e vdekjes/ Faik Konica, rrëfimet e mbetura në letër mbi karakterin e shqiptarëve Shënimet e grekëve, italianëve, turqve apo francezëve mbi shqiptarët Dhjetori i vitit 1942 do të ishte dhjetori i fundit për Faik Konicën. I zhgënjyer nga ...

Read More »

Pjellat e llahtarshme të Meri Shellit

Frankenshtajn, në labirinthet e një prej romaneve më të rëndësishme të letërsisë europiane Enit Karafili Steiner Kur nis t’i prezantoj studentët meFrankenshtajn ose Prometeun Modern, romanin gotik të Meri Shellit, zanafilla e veprës është grep që nuk dështon të kapë ...

Read More »

Librat e rinj

Jelena Lengold Magjistari i panaireve Përktheu: Ben Andoni Botimet: “Morava” “Magjistari i panaireve” përmban tregime me dashuri të përmbushur dhe të papërmbushur, me dukuri që janë të dukshme në jetën e përditshme dhe vlera që perceptohen vetëm në momente të ...

Read More »