Home / Arte / Libri (page 17)

Libri

Disa orë me Martin Camajn

“Kandili i Argjandit” më 5 dhjetor në skenën e Teatrit “Kujtim Spahivogli” Kur regjisori Fatbardh Smaja nisi të punonte për të vënë në skenën e teatrit të Shkodrës dramën e Martin Camajt, nuk mund ta mendonte se koha e tij ...

Read More »

Mos dashuro kurrë një personazh!

Nga Alda Bardhyli Camila Lopes nuk mund ta mendonte se një ditë do të mbetej në një libër. Kur djaloshi i veshur me një kostum të thjeshtë, i ulur ne barin ku ajo punonte kameriere i kërkoi një puro nga të Havanës ...

Read More »

Unë dhe Ana B.

Editorial Nga Besnik Mustafaj  Ndër të gjitha personazhet e romaneve të mia, me Ana B. kam marrëdhëniet më të veçanta, më të çuditshme, do të thosha. Ana B. është personazhi qendror te “Boshi”. Në një version të parë, shkruar si ...

Read More »

Myslimanët e ndershëm

Nga Veton Surroi …Njëri prej problemeve thelbësore është te formulimi “bota myslimane”, një përcaktim kolektivist, i cili duhet të përshkruajë tërë gjeografinë botërore të banuar me shumicë myslimane si një lloj tërësie funksionale. Ky paragjykim nuk ka si të mos ...

Read More »

I revoltuari

Nga Enis Sulstarova Një pjesë e mirë e veprës së Migjenit përshkohet nga ndjenja e revoltës dhe nga thirrja për revoltë. Albert Kamy në librin Njeriu i revoltuar shkruan se revolta është thelbi i njerëzores, ngaqë njeriu është e vetmja ...

Read More »

Lufta me fantazmat

Nga Alban Dudushi Kur Manlio Graziano publikoi librin e tij “Lufta e shenjtë dhe e shenjta aleancë” shumë pak ditë kishin kaluar nga tragjedia e Charlie Hebdo. Në Tiranë, në studion e “Top Show”-t, ai erdhi vetëm tri javë përpara ...

Read More »

Ndrydhja e erotikës

Intervistë me shkrimtarin dhe përkthyesin Edmond Tupja  George Bataille e shihte erotizmin pas viteve 1800 si dhembjen më të skajshme…? Po, veçse atë e përkufizonte si afirmim të jetës deri brenda vdekjes.  Te një tjetër libër i tij, “Madame Eduarda”, ...

Read More »