Home / Arte / Libri (page 18)

Libri

I revoltuari

Nga Enis Sulstarova Një pjesë e mirë e veprës së Migjenit përshkohet nga ndjenja e revoltës dhe nga thirrja për revoltë. Albert Kamy në librin Njeriu i revoltuar shkruan se revolta është thelbi i njerëzores, ngaqë njeriu është e vetmja ...

Read More »

Lufta me fantazmat

Nga Alban Dudushi Kur Manlio Graziano publikoi librin e tij “Lufta e shenjtë dhe e shenjta aleancë” shumë pak ditë kishin kaluar nga tragjedia e Charlie Hebdo. Në Tiranë, në studion e “Top Show”-t, ai erdhi vetëm tri javë përpara ...

Read More »

Ndrydhja e erotikës

Intervistë me shkrimtarin dhe përkthyesin Edmond Tupja  George Bataille e shihte erotizmin pas viteve 1800 si dhembjen më të skajshme…? Po, veçse atë e përkufizonte si afirmim të jetës deri brenda vdekjes.  Te një tjetër libër i tij, “Madame Eduarda”, ...

Read More »

Njolla të tejdukshme

ESE E bukura e grupimit i ngjante eksperimentit njerëzor, karaktere me shumë baza të thjeshta e të grupuara në shtëpinë e fantazive të çamarrokllëkut e të artit, në një provë të gjatë qëndrueshmërie për të hyrë në një marrëdhënie të ...

Read More »

Katër ditë me librin

Ymeri: Numri i botimeve është në rënie Edicioni i 18 i Panairit të Librit do të hapë siparin e tij në 11 nëntor ora 09:00 në Pallatin e Kongreseve. Për katër ditë deri më 15 nëntor, shtëpitë botuese në hapësirat ...

Read More »

Hapet edicioni i 18-të i Panairit të Librit

Këtë vit, edicioni i 18-të i Panairit të Librit në Tiranë, është hapur me moton “Libri Dixhital”. Gjatë ceremonisë së hapjes së panairit ishin të pranishëm ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, kreu i Shoqatës së Botuesve, shkrimtarë, artistë e politikanë ...

Read More »

Çmimi ‘’Kadare’’

Në muajin shtator, rastësisht, dikush më njoftoi, që FONDACIONI MAPO, organizonte një konkurs letrar, me dorëshkrime në prozë, fituesi i të cilit, do të merrte çmimin ‘’Kadare’’, shoqëruar me një shpërblim miklues. Kishte qenë edhe një dëshirë e imja, e ...

Read More »

T’i shpëtosh pesimizmit

Kafet filozofike / Të krijuara në Francë nga filozofi Marc Sautet në vitin 1992, ato vijojnë të mbahen sot në shumë vende të botës jo vetëm si një mënyrë për të ruajtur traditën, por për ta parë filozofinë si një ...

Read More »