Home / Arte / Libri (page 19)

Libri

Katër ditë me librin

Ymeri: Numri i botimeve është në rënie Edicioni i 18 i Panairit të Librit do të hapë siparin e tij në 11 nëntor ora 09:00 në Pallatin e Kongreseve. Për katër ditë deri më 15 nëntor, shtëpitë botuese në hapësirat ...

Read More »

Hapet edicioni i 18-të i Panairit të Librit

Këtë vit, edicioni i 18-të i Panairit të Librit në Tiranë, është hapur me moton “Libri Dixhital”. Gjatë ceremonisë së hapjes së panairit ishin të pranishëm ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, kreu i Shoqatës së Botuesve, shkrimtarë, artistë e politikanë ...

Read More »

Çmimi ‘’Kadare’’

Në muajin shtator, rastësisht, dikush më njoftoi, që FONDACIONI MAPO, organizonte një konkurs letrar, me dorëshkrime në prozë, fituesi i të cilit, do të merrte çmimin ‘’Kadare’’, shoqëruar me një shpërblim miklues. Kishte qenë edhe një dëshirë e imja, e ...

Read More »

T’i shpëtosh pesimizmit

Kafet filozofike / Të krijuara në Francë nga filozofi Marc Sautet në vitin 1992, ato vijojnë të mbahen sot në shumë vende të botës jo vetëm si një mënyrë për të ruajtur traditën, por për ta parë filozofinë si një ...

Read More »

Librat e rinj

V. S. NAIPAUL “Shkrimtari dhe bota” Përktheu: Blendi Lami Botimet: “Saras” “Esetë e këtij libri përbëjnë një pjesë të rëndësishme të formimit tim. Në shumë prej tyre flitet për udhëtimet e mia ose, më saktë, për vende të cilat nuk ...

Read More »

Anatomia e best sellerave

“A ekziston një kuti e zezë e bestsellerit? A e dimë sekretin e fatit të saj?” Kjo është pyetja që hap librin e fundit të Stefano Calabrese-s, “Anatomia e bestsellerit. Nga se përbëhen romanet e suksesshme” (Roma-Bari, Laterza, 2015, faqe ...

Read More »

Kristoforidhi, ky gjuhëtar hokatar

Kristoforidhi, në kujtimet e Aleksandër Xhuvanit. Historia e një burri të pashëm përtej profesorit, që e deshi aq shumë shqipen Nga Bardha Nergjoni Aleksandër Xhuvani e quan me të drejtë Kristoforidhin babanë e gjuhës shqipe, pasi më shumë se veprat ...

Read More »

Sekreti i bukur i Rikard Ljarjes

Një profil ndryshe i Rikard Ljarjes, regjisorit dhe aktorit të njohur Dëshira e hershme për shkrimin dhe libri i ri që së shpejti del në treg “O do të bëhem shkrimtar, o do të vdes …” Rikard Ljarja e sjell ...

Read More »