Home / Arte / Libri (page 2)

Libri

Shkrimtari që nuk i dihet varri

Një vepër e re nga At Anton Harapi At Anton Harapi nuk është një emër i njohur vetëm në historinë e Kishës shqiptare, por dhe një personazh I rëndësishëm i letrave dhe mendimit shqip. Botimet Françeskane sapo kanë nxjerrë nga ...

Read More »

Një dorëshkrim për Shqipërinë në Vatikan

Në Bibliotekën Apostolike të Vatikanit gjendet një dorëshkrim italisht (Barb.lat.5361) i Antonio Brunit nga Ulqini, me titull « Del Bellerbegato della Romania, d’Antonio Bruno da Dolcigno » (Mbi bejlerbejllëkun e Rumelisë, nga Antonio Bruno prej Ulqini) i shkruar andej nga ...

Read More »