Home / Arte / Libri (page 22)

Libri

Librat e rinj

Nicholas Sparks Fati është në yje Shqipëroi: Taulant Hatia Botimet: “Bota Shqiptare” Dy çifte, dy histori dashurie, një rrëfim i shkëlqyer. Një rrugë e mbuluar nga bora, një makinë që humb kontrollin dhe përplaset. Në timon është i moshuari Ira, ...

Read More »

Të jesh shkrimtar në Tiranë

Të jesh shkrimtar në Tiranë Gazetaria nuk mundi t’i hiqte grishjen e tregimtarit Leonard Veizit. Në kurthin që të fut e shkruara (rit i gazetarëve në Shqipëri), Nardi diti të ruante një raport të fshehtë, por të dobishëm mes tij ...

Read More »

Të mos takohesh kurrë me lumturinë

Theodore Roethke Theodore Roethke nuk e takoi kurrë lumturinë. As dashuritë më të mëdha që u shfaqën para tij, nuk mundën t’i jepnin orë që ta bënin të lumtur. Ai mbeti gjithë jetën peng i errësirës që e pushtoi ashtu papritur, dhe ...

Read More »

Libra të rinj

Eqerem Canaj Çatia e gjarpërinjve Gjinia: Roman Botimet: “Toena” “Shtraku i vetëtimës: terrgjelbri i syrit, frymëprerë, i mërgatë, hapin ndal. Kërcëllimë menteshash ndryshkur; fshati i pelenave, vdekur qyshkur, mbase që motit të shtegtimit të kufirit tejcak. Veneroj. Përmbi portë, përkund ...

Read More »

Camaj, jo në periferi

Martin Camaj, shkrimtaria e tij/ Studiuesi Behar Gjoka sjell një vështrim mbi letërsinë e Camaj Në këto dy dekadat e fundit, për Martin Camajn është shkruar jo pak. Konferenca shkencore, shkrime e deri te disertacione kanë sjellë një vështrim të ...

Read More »

Si e shkrova librin për Shuteriqin

Feride PAPLEKA Dh. S. Shuteriqi (26 korrik 1915 – 26 korrik 2015) 100-vjetori i lindjes Do të ishte mirë që nga instancat përkatëse dhe sidomos nga Akademia të mendohej që në 100-vjetorin e lindjes, emri i tij të përjetësohej me ...

Read More »