Home / Arte / Libri (page 26)

Libri

50 autorë kinezë në shqip

Nënshkruhet një marrëveshje bashkëpunimi midis Shoqatës së Botuesve Shqiptarë dhe institucioneve shtetërore nga R.P. e Kinës 50 autorë nga letërsia kineze do të botohen në gjuhën shqipe. Shoqata e Botuesve Shqiptarë kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me institucionet e larta ...

Read More »

Rrugëtim në varret e Naim Frashërit

Nga Valter Gjoni Viti jubilar i 115-vjetorit të vdekjes 9 prill 1940, 75-vjetori i rivarrimit nga pushtuesit italian Varrimi i parë, 20 tetor 1900 Varreza “MerdivenKoj” në Stamboll, pranë kësaj teqeje ka qenë varri i Naim Frashërit. “Atje tutje, në ...

Read More »

Me lot ashtu si në lindje

Romani i Ornela Vorpsit “Vendi ku nuk vdes kurrë” shkruar në frëngjisht vazhdon të tërheqë vëmendjen e shtypit të huaj “Kjo është një fotografi që më magjeps”. Ornela Vorpsi shkruan kështu te libri “Vendi ku nuk vdes kurrë”. Një foto ...

Read More »