Home / Arte / Libri (page 27)

Libri

Rrugëtim në varret e Naim Frashërit

Nga Valter Gjoni Viti jubilar i 115-vjetorit të vdekjes 9 prill 1940, 75-vjetori i rivarrimit nga pushtuesit italian Varrimi i parë, 20 tetor 1900 Varreza “MerdivenKoj” në Stamboll, pranë kësaj teqeje ka qenë varri i Naim Frashërit. “Atje tutje, në ...

Read More »

Me lot ashtu si në lindje

Romani i Ornela Vorpsit “Vendi ku nuk vdes kurrë” shkruar në frëngjisht vazhdon të tërheqë vëmendjen e shtypit të huaj “Kjo është një fotografi që më magjeps”. Ornela Vorpsi shkruan kështu te libri “Vendi ku nuk vdes kurrë”. Një foto ...

Read More »

Librat e rinj për datën 6 prill 2015

Eugene Ionesco “Vetmitari” Përktheu: Nasi Lera Botimet: “Dituria” Çfarë ndodh kur befas një pasuri e madhe të bie nga qielli? Xhaxhai nga Amerika, që ti s’e ke llogaritur kurrë në jetë, të lë një thes me para? Personazhi i Ionescos ...

Read More »

Një libër kundër fanatizmit fetar

Traktati i tolerancës/‘Charlie Hebdo’ ishte vetëm një nga ngjarjet të cilat në një farë mënyre Volteri i pati parashikuar më se dyqind vjet më parë nëpërmjet këtij pamfleti të fuqishëm kundër fanatizmit, dhunës, urrejtjes dhe paragjykimeve të çdo lloji. Nga ...

Read More »

Im atë Mahir Domi

100-vjetori i Mahir Domit/ E bija e gjuhëtarit, Etleva, vjen në një rrëfim për kohët me të atin, dhe gjithçka ka mbetur në arkivin Domi/ Si grishi anglezja Margaret Hasluck pasionin për shkrimin te djaloshi atëherë 13-vjeçar… Nga Alda Bardhyli ...

Read More »