Home / Arte / Libri (page 28)

Libri

Librat e rinj për datën 6 prill 2015

Eugene Ionesco “Vetmitari” Përktheu: Nasi Lera Botimet: “Dituria” Çfarë ndodh kur befas një pasuri e madhe të bie nga qielli? Xhaxhai nga Amerika, që ti s’e ke llogaritur kurrë në jetë, të lë një thes me para? Personazhi i Ionescos ...

Read More »

Një libër kundër fanatizmit fetar

Traktati i tolerancës/‘Charlie Hebdo’ ishte vetëm një nga ngjarjet të cilat në një farë mënyre Volteri i pati parashikuar më se dyqind vjet më parë nëpërmjet këtij pamfleti të fuqishëm kundër fanatizmit, dhunës, urrejtjes dhe paragjykimeve të çdo lloji. Nga ...

Read More »

Im atë Mahir Domi

100-vjetori i Mahir Domit/ E bija e gjuhëtarit, Etleva, vjen në një rrëfim për kohët me të atin, dhe gjithçka ka mbetur në arkivin Domi/ Si grishi anglezja Margaret Hasluck pasionin për shkrimin te djaloshi atëherë 13-vjeçar… Nga Alda Bardhyli ...

Read More »

Librat e rinj për datën 23 mars 2015

Alois Niederstätter Historia e Austrisë Shqipëroi: Genc Lafe Botimet: “Dituria” Kjo histori e Austrisë shtrihet në harkun kohor që zë fill me periudhën romake, vijon me krijimin e vendbanimeve në Mesjetën e hershme, format e reja të organizimit si krahinë ...

Read More »