Home / Arte / Libri (page 32)

Libri

Pesë librat më të lexuar të 2014-s

Nga Alda Bardhyli “Kam njohur gjatë gjithë jetës mjaft bibliofilë dhe jam i bindur se dashuria për librat ca njerëzve ua bën më të përballueshme jetën.” Anatol France shkruante kështu vite më parë në esenë e tij të gjatë për ...

Read More »

Libri provokues i Gombrowicz në shqip

Promovimi  Një libër provokues ngjall gjithnjë debat. Kjo ngjau edhe me librin “Ferdydurke” të shkrimtarit polak, Witold Gombrowicz ((1904-1969), i cili erdhi në gjuhën shqipe nën përkthimin e Edlira Llohës, diplomuar në Poloni. Libri u prezantua në një takim me ...

Read More »

Librat e rinj

Të shkruash për një kujtim të vjetër Erik Maria Remark “Nuk ka asgjë që mbetet përgjithmonë.” Erik Maria Remark do të hidhte në letër këtë fjali, teksa sillte në kujtesë gjithë pasionin e tij me Ilse Jutta Zambona. Ishte nëntor ...

Read More »

E ardhmja e leximit

Si do të lexojmë ne në të ardhmen? A do të ketë më libra pas 100 vjetësh? Apo vetëm libra elektronikë? Mendime mbi leximin në kohën digjitale nga redaktori i DW, Jochen Kürten. Pyetja është se çfarë do të lexojmë ...

Read More »