Home / Arte / Libri (page 34)

Libri

Rikthimi poetik i Cipajve në Kosovë

-Prezantohet në Prishtinë triptiku “Etër dhe Bij”. Librat priten me interes nga opinioni publik- Aleksandër Çipa, gazetari dhe poeti i njohur shqiptar, një pjesë të konsiderueshme krijmtarisë së tij në publiçistikë dhe në poezi i ka të lidhura me Kosovën, ...

Read More »

Ben Blushi merr çmimin e BE-së në letërsi

“Otello, Arapi i Vlorës” i politikanit-shkrimtar Ben Blushi u vlerësua me çmimin e Bashkimit Europian për letërsinë (5 mijë euro), dorëzuar nga komisioneri hungarez Tibor Navracsics gjatë një ceremonie të posaçme në Bruksel për 13 fituesit e përzgjedhur. “Kur vjen ...

Read More »

De Rada “kthehet” në atdhe

Botohet kolana e plotë e veprës së një prej figurave më të njohura të letërsisë arbëreshe, Jeronim de Rada “… Dëgjohet një kambanë. Është kambana e Kishës së Shën Adrianit, në Shën Mitër. Duke u kthyer, njëri prej miqve të ...

Read More »

Çelet Panairi i 17-të i Librit

Prej orës 09:00 të së mërkurës në Tiranë ka hapur dyert Panairi i 17-të i Librit “Tirana 2014”. Në stendat e vendosura në Pallatin e Kongreseve paraqiten me botimet e tyre të autorëve shqiptarë dhe të huaj rreth 100 shtëpi ...

Read More »

“Café Montparnasse”

“Café Montparnasse” që të kujton kafen e njohur të shkrimtarëve francezë, do të mbajë emrin stenda e ambasadës franceze në Panairin e 17 të Librit. Aktivitete kryesore të kësaj stende do të lidhen me përkujtimin e 100-vjetorit të fillimit të ...

Read More »